Zapiekane kanapki tostowe

Składniki

  • chleba tostowy
  • masło
  • żółty ser
  • szynka i boczek wędzony
  • ogórek konserwowy
  • ketchup, majonez, powidła

Przygotowanie

Tosty są bardzo uniwersalne, można je wykorzystać na wiele sposobów i z wielu okazji.

Tosty można wypełnić według własnych smaków i upodobań różnymi wędlinami, lub nadzieniem wegetariańskim i wszelkiego rodzaju warzywami.

Każdy tost smarujemy masłem, układamy na nim plaster żółtego sera aby zakrył całą powierzchnię. Układamy wędlinę, ogórki krojone w plastry i przykrywamy drugim plastrem sera i drugim tostem.

Tak przygotowane tosty układamy w dowolnym zapiekaczu, zamykamy go i pieczemy na złoto.

W międzyczasie możemy przygotować sos. Mój sos to łyżka majonezu z dodatkiem ketchupu i łyżeczką powideł śliwkowych. Można użyć również gotowych sosów.

Tosty są świetne i na śniadanie, kolację i nagły napad głodu.

Smacznego

Tosty z jajkiem

Tosty z jajkiem