Tortilla ze szpinakiem

Składniki

  • Tortille pszenne
  • Szpinak mrożony w liściach
  • Ser ricotta
  • Ser feta
  • Tarty ser mozzarella
  • Pieprz, sól, czosnek, masło

Przygotowanie

Lubię i tortille i szpinak. Dzisiaj zrobiłam tortillę ze szpinakiem.

Szpinak rozmroziłam.

Na patelnię włożyłam masło i lekko podgrzałam na nim posiekany czosnek, dodałam odsączony szpinak, pieprz i sól. Zagotowałam krótko.

Wymieszałam ze sobą oba sery, feta i rocotta.

Tortille podgrzałam na patelni.

Na połowę tortilli nałożyłam ser mozzarella.

Na mozarellę nałożyłam szpinak, a na szpinak fetę z ricottą. Na te warstwy jeszcze raz tartą mozzarellę i złożyłam tortillę na pół.

Umieściłam ją w grillu i zapiekałam przez chwilę, aż zaczął się wydobywać zapach, a tortilla lekko zazłociła się i pokryła przypieczonymi paseczkami z grilla. Można ją też zapiec na patelni.

Tortille pokroiłam na trójkąty.

Była pyszna i szybko się skończyła.